keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Mikä sinun nimesi on? (GNG)

Tässä olen vähän aikaa pohtinut erästä kinkkistä asiaa. Nimittäin ginga-saagan hahmojen nimien alkuperää, miksi juuri se hahmo nimitettiin juuri näin? Olisiko sen nimi voinut olla jokin muu?

Otetaan ensin käsittelyyn GNG eli pohditaan vähän miksi hahmo on näin nimetty ja olisinko vaihtanut sen nimeä.

Akatora,Chuutora ja Kurotora


Näiden hahmojen nimet ovat varmaankin tulleet turkin väristä. Koska, "Kuro" tarkoittaa mustaa. "Aka" punaista. Mutta "Chuu" tarkoittaa taas keskimmäistä. Lieneekö Chuutora syntynyt toisena ja siksi nimitetty näin.
En tykkää siitä, että kaikkien hahmojen nimen loppupääte on "tora" eli tiikeri. Pienempänä sekotin nämä 3 veljästä toisiinsa nimen takia. Miksei hahmojen nimet olleet vaikka. Aka, Kuro ja Chuu? Kuulostaisiko se hiukan lyhyeltä? Kai sensei on halunnut nimistä pidemmät ja keksinyt osoittaa kain hurtat veljeksiksi nimen loppupäätteen avulla. Jos itse saisin päättää hahmojen nimet olisivat ne lyhyempiä. Aka, Kuro ja Chuu toimisivat yhtä hyvin, kuin Kurotora, Akatora ja Chuutora yms.

Smith

Smithhän tarkoittaa seppää eikö vain? Minulle tulee nimestä mieleen pieni poika jossain kadunkulmassa kiillottamassa muiden kenkiä elannokseen. En tykkää ollenkaan Smithin nimestä, kun se muistuttaa jossain pääkoppani uumenissa, vanhasta sedästä, joka lukee iltasatuja kolmevuotiaalle pojanpojalleen tämän sängyllä. Ei ei! Jos saisin päättää Smithin nimen se olisi, Zany, joka tarkoittaa hassua tai hölmöä. Sopisi Smithille oikein loistavasti! Pikkuinen Zany <3 


4 kommenttia:

  1. Kai-veljesten loppupääte "tora" tarkoittaa tiikeriä, joka tulee hahmojen raidallisesta turkista. Minusta on myös hyvä, että niillä on sama loppupääte nimissä, koska nimet näin ikään kuin sointuvat toisiinsa ja on ilmeisempää, että kolmikko on veljeksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Niinpä! Mitä oikein olen mennyt sössimään tuossa tekstissä. Oli tarkoitus laittaa "tora" eikä "kuro". Mutta kiitos, kun ilmoitit ja pitää korjata tuo virhe.

      Poista
  2. Cuutora on toisteks vanhin, joten se on niinku keskimmäinen eli "chuu"

    VastaaPoista
  3. Cuutora on toisteks vanhin, joten se on niinku keskimmäinen eli "chuu"

    VastaaPoista